22. July 2024

Åreknuder.

Åreknuder som er udposninger på de blodkar, der kaldes vener. Venerne er på indersiden beklædt med nogle små klapper, “sluseporte”, der sørger for, at blodet altid kun kan strømme i én retning – tilbage til hjertet. Når klapperne ødelægges, og det bliver de desværre med alderen, opstår problemerne. Kvinder er mere udsatte end mænd, især rammes ældre kvinder. Kvinder der har født, har uregelmæssige menstruationsblødninger, er overvægtige, lider af forstoppelse og enten sidder eller står mange timer dagligt. Hyppigheden blandt kvinder skyldes blandt andet hormonel uligevægt, som kan være fremkaldt af p-pillebrug. P-piller der indeholder østrogen, som er et hormon, der svækker venevæggene og fastholdet vandet i væveve som dermed bliver slapt.

Endelig kan generne for begge køn skyldes livsstilsfaktorer. Et stillesiddende liv, manglende fysisk træning samt tobaksrygning giver kredsløbsforstyrrelser. Blodet ophober sig så i venen i stedet for at flyde gennem klapsystemet.

Det er vigtigt ved åreknuder at være opmærksom på at bevare kredsløbet sundt, ved at leve sundt med mange grønsager, fuldkornsprodukter og fisk og fjerkræ samt magre kød- og mælkeprodukter og undgå rygning. Undgå tillige at have stillestående eller stillesidden- de arbejde for lang tid af gangen, sørge for jævnligt at røre dig og får jævnligt motion.

Du kan yderligere styrke og mindske åreknuderne ved at supplére med nogle urtepræparater, eksempelvis nogle urte-kapsler, med ekstrakt af røde druers kerner samt citrus bioflavnoider, der hedder Grapenol, som du kan tage 4 kapsler af dagligt de første to til fire uger, og 2 kapsler efterfølgende i tre til seks måneder.

Suppler gerne med 2 tabletter Aesculaforce Forte tabletter under hele forløbet.

Tillige kan du bruge Aesculaforce gel eller Aesculaspray til behandling af åreknuder udefra.

Speak Your Mind

*