22. July 2024

Schisandra (Schisandra sinensis).

Schisandra  er hjemhørende i Nordkina og er historisk en af Kinas vigtigste urter. Det kinesiske navn Wu Wei Tzu betyder “de fem sanser”, som er med i alt inden for kinesisk medicin, og schizandra stimulerer dem alle, hvilket betyder, at den stimulerer og regulerer hele mennesket.

Schisnadra stimulerer kroppen som et tonikum på lige fod med ginseng, dog uden den kraftige stimulerende effekt, som ginseng har.

Det er et meget vigtigt kvindetonikum, men det betyder ikke at mænd ikke også kan have glæde af planten, det kan de. Også for mænd virker Schisandra som tonicum – altså stimulerende.

Den virker ligeledes som antioxidant, styrker leveren, modvirker stress, fremmer koncentrationen og koordinationen, fremmer også hørelsen, synet, samt modvirker natteblindhed.

Schisandra fremmer den fysiske udholdenhed og seksualiteten, den virker generelt normalisererende på kroppens funktioner, samt modvirker dårlige nerver og depression.

Schiandra fås som eliksir sammen med andre stimulerende urter. Schisandra fås også som kapsel i helsekostforretninger og hos Matas.

Speak Your Mind

*