27. September 2022

Det søde liv – om læskedrikke og helbred

Søde læskedrikke indeholder meget sukker og andre stoffer, som virker vanedannende og nedbrydende på helbredet. Vi belyser den høje indtagelse af sødet sodavand og saft og forklarer, hvordan dette … [Read more...]

Bevar dig vel med urtesynergi

Kosttilskud er tilskud til kosten.  D.v.s. det er ikke medicin men giver naturlige nyttestoffer til at forbedre ernæringen fra kosten.  Hvordan udnyttes de så bedst? Dr. Richard A. Passwater, USA,  … [Read more...]

Brug kosten til at få det bedre

Kost er meget mere end bare noget, der skal fylde vores maver eller tilfredsstille vores smagsløg. Kost er kroppens brændstof, og forskellige fødevarer, urter og kosttilskud kan medvirke til at … [Read more...]

Kost og Livsstil

Din livsstil påvirker dit velbefindende!   Mad og motion er vigtige nøgleord, når det drejer sig om at bevare et godt helbred. Stadig flere mennesker lever med konsekvenserne af moderne … [Read more...]

Kost og kosttilskud til forbedring eller bevaring af skønheden

Et godt udseende, en sund og smuk hud, sundt hår og sunde negle kræver først og fremmest sund ernæring indefra. Den indvortes pleje er den mest grundlæggende og derfor også den vigtigste. Når kroppens … [Read more...]

Mejeriforeningen bekræfter kræftrisiko

af Gert Karlson Mælk kan give prostatakræft. Dette udsagn bekræftede Mejeriforeningens chefrådgiver Susan Rønholt Hansen for nylig. Det skete i Grenaa 26/8, under en debat hvor Morten Mauritson … [Read more...]

Gensplejsning – beviser på fordele udeblev

Fødevareministeriets vidensyntese om GMO gentager de ofte hørte argumenter for gensplejsede planter, men dokumentationen mangler fortsat. Økologisk Landsforening fremhæver økologisk produktion som en … [Read more...]

Kemi i slik giver hyperaktive og ukoncentrerede børn

Man kan blive tyk og syg af for meget sukker, men de kemiske tilsætningsstoffer i konventionelt slik, chips og sodavand er mere skadelige. Det er især det meget farvestrålende slik, der kan medføre … [Read more...]

Krydderier mod bakterier og svamp

Krydderier smager godt, fordi de gør os godt, siger biolog Paul W. Sherman (56) fra USA. Grunden er indholdet af stoffer, som hæmmer væksten af bakterier og svamp og modvirker frie radikaler. De gør … [Read more...]

Claus Hancke om H1N1 (Svineinfluenza)

af Claus Hancke, Speciallæge Med hensyn til den truende eller igangværende pandemi af H1N1 influenza, må jeg mane til besindighed. Der er tale om en pandemi, hvilket blot vil sige, at … [Read more...]