26. May 2024

Proteinmangel.

Den raske krop har brug for proteiner hver dag, den syge har brug for endnu flere, fordi organismen under sygdom forbruger ekstra mange proteiner. Uden daglig tilskud af proteiner vil kroppen tære på muskler og organer med træthed, muskelsvækkelse og lavt immunforsvar til følge.

Proteiner er altså livsvigtige for kroppen. Mangler er desværre ofte et overset problem, specielt hos ældre og enlige, men også hos unge mennesker. Mangler kan føre til en række lidelser som eksempelvis infektionssygdomme og manglende appetit. Dårlig rekonvalescens efter sygdom og operationer samt knoglebrud. Der er tillige et større behov for protein ved kraftig sportsudøvelse og i forbindelse med slankekure.

Protein findes i æg, kød, fisk, fjerkræ og mælkeprodukter samt bælgplanter. Disse fødeemner er ikke noget problem for raske mennesker at spise, men er problemet nedsat appetit på grund af sygdom eller efter sygdom samt lav aktivitet, kan problemet med at få nok protein opstå. Mangel på protein i en sådan periode, kan give problemer med dårlig helingsprocesser og træthed. Mange patienter ville blive hurtigere raske, hvis de fik et tilskud af protein, eksempelvis Protabs.

Speak Your Mind

*