29. May 2024

Gode råd til en bedre hukommelse.

Hjernen er en del af kroppen, mange ofte ikke tænker på at kunne stimulere med kost og naturprodukter. Det er imidlertid således, at størstedelen af hjernecellerne består af flerumættede fedtsyrer, og er meget påvirket af hvordan vi lever ved enten at belaste kroppen eller  overbelaste kroppen. Det er derfor vigtigt at give kroppen de rette næringsstoffer, men også gode antioxidanter, der modvirker nedbrydningen af hjernecellerne.

Det kan du gøre ved at følge disse råd.

* Sørg altid for at få god morgenmad, på den måde vil du undgå at få blodsukkerfald om formiddagen og om eftermiddagen, hvilket kan påvirke hukommelsen. Da lavt blodsukker kan påvirke hjerne negativt, men efterfølgende træthed, som for mange er første indikation for udbrændthed.

* Da sult behovet under stress, ofte ikke observeres naturligt, kan det være en fordel at spise små måltider til faste tider, det vil gøre dig psykologisk mere effektiv end på et eller to store måltider om dagen.

* Spis en sund og alsidig grøntsags, frugt og bær rig kost, specielt de mørke bær og de stærkt farvede mørkegrønne grøntsager.

* Spis sojabønner, nødder, mandler, græskarkerner og solsikkefrø.

* Spis kun fuldkornsprodukter, og ikke for mange.

* Syrnede mælke produkter, som eksempelvis Skyr eller græsk yoghurt, blandet med lidt hørfrø olie. Spis vegetabilske olier, uopvarmet, på dine grøntsager.

* Spis kun magert kød, foretræk at spise fisk, vildt, lam, kalv og fjerkræ uden skind.

* Drik urtete med blandt andet brændenælde og citronmelisse.

* Undgå alkohol, favoriser rødvin, dog højst to glas dagligt.

* Undgå tobaksrygning og så vidt muligt miljøforurening, da det svækker hjernen ved blandt andet at hindre blodtilførelsen, men også på grund af forurenende stoffer som eksempelvis tungmetaller, som hæmmer mange nervemæssige informationer og koordinationer.

* Brug din hjerne til at klare problemløsninger, eksempelvis kortspil, sudoku eller lignende. Husk din hjerne er en muskel, der skal trænes og holdes ved lige, ligeledes som dine øvrige muskler i kroppen – ellers henfalder de.

* Dyrk jævnligt let motion. Sørg for frisk luft, motion og gåture dagligt, eller jævnligt. Motion får gang i hjernefunktionen og vasker hjernecellerne rene med frisk blod.

* Sørg for en god nattesøvn på omkring 7 timer, og helt mørkt når du sover. Brug eventuelt natbriller når du sover, specielt på i den lyse tid.

* Spis et godt stærkt antioxidant multivitamin og mineral tilskud. Gerne med et ekstra tilskud af 30 mg. zink tablet, da zink stimulerer koncentrationsevnen og hukommelsen.

* Spis et flerumættet fedtsyretilskud, til opbygning af hjernefunktionen, bestående af overvejende Omega-3 fiskeolier med et højt indhold af EPA-DHA fedtsyrer, evt. suppleret med GLA olier

* Suppler gerne med nogle urter der stimulerer hjerne og kredsløb, eksempelvis hvidtjørn (Crataegus oxyacantha), kinesisk salvie (Salvia miltiorrhiza), citronmelisse (Melissa officinalis) også kaldet hjertensfryd, ginkgo biloba (ginkgo biloba), hjertespænd (Leonúrus cardíaca).

* Suppler gerne med Gotu kola (Centella asiatica) og Rosenrods (Rhodiola rosea) urtetilskud der øger focus og koncentration.

* Lidt stress fremmer hjernekapaciteten og får trætheden ud af kroppen.  Men for meget stress fører til træthed.

Speak Your Mind

*