5. December 2021

Chokolade er en “Super Frugt”

Det er velkendt, at frugt indeholder antioxidanter, der kan være gavnlige for sundheden. Nye undersøgelser, der er blevet publiceret i det alment tilgængelige tidsskrift Chemistry Central Journal, viser, at chokolade er et næringsstof, der er fyldt med antioxidanter og indeholder flere polyfenoler og flavanoler end frugt juice.

Da forskere ved Hershey Center for Health &Nutrition sammenlignede antioxidant virkningen i kakaopulver med virkningen i frugtpulver, opdagede de, at gram for gram var der flere antioxidant egenskaber og et større samlet indhold af flavanoler i kakaopulver.

Da de også sammenlignede mængden af antioxidanter per portion af mørk chokolade, kakao, varm chokolade blanding og frugt juice, opdagede de, at både mørk chokolade og kakao havde større antioxidante egenskaber og et generelt større indhold af af flavanoler og polyfenoler end frugt juice. Varm chokolade indeholdt imidlertid kun lidt af disse dele på grund af bearbejdningen (alkalisering) af chokoladen.

Dr. Debra Miller, senior medarbejder ved tidsskriftet, skriver, at “Kakaobønner er en “Super Frugt”, der indeholder næringsværdier langt ud over deres makro-næringsmæssige sammensætning”. Det er jo en herlig nyhed for chokolade elskere.

Referencer

Crozier SJ, m. flere
Kakaobønner er en “Super Frugt”. En sammenlignende analyse af forskellige frugtpulvere og produkter.

Speak Your Mind

*