23. July 2024

NYD LIVET!

Nutidens kost- og livsstil med det formål at tabe sig og holde sig slank, uden at miste nydelsen ved livet og maden, er beskrevet enkelt og godt i en ny bog af Niels Ehler og Susanne Kjær. Med udgangspunkt i bogens forord, beskrives bogen bedst.

Omegametoden er ikke en slankekur; det er et redskab, der gør dig i stand til at styre din vægt. Du kan godt glemme alt om fedtforskrækkelse og krav til overmenneskelig viljestyrke. Faktisk kan du nyde livet med masser af gode grøntsager, olivenolie, frisk fisk, lækkert kød og livgivende frugt. Det drejer sig i al sin enkelthed om at fjerne så mange hurtige kulhydrater fra din kost som muligt. Dvs. begrænse indtaget af sukker og sukkerholdige fødevarer samt hvidt brød, kartofler, pasta, ris og majsprodukter. Fælles for disse fødevarer er, at de har et meget højt glykæmisk indeks, eller høj glykæmisk belastning – hvilket belaster blodsukkeret. Alt dette kan du læse i bogens sidste del ”Omegametoden – hvorfor virker den?”, skrevet af Niels Ehler, der forklarer alt om den biologiske baggrund for metoden.

Første del af bogen indeholder opskrifter og menuforslag, som viser hvor alsidigt og gastronomisk tilfredsstillende, man kan leve efter de nye kostprincipper.

Alle bogens opskrifter er tilrettelagt, så de kun har en lav indvirkning på dit blodsukker. Det er hjertet i omegametoden. Når du holder styr på dit blodsukker, kan du omsider begynde at tabe dig. Maden er sammensat efter de nyeste ernæringsprincipper og lever op til den nye livsstilspyramide, som du kan læse mere om i bogen sidste del. Selve opskrifterne, som er udviklet af Susanne Kjær, demonstrerer, at de hvide kulhydratrige fyldstoffer ikke er nødvendige for at lave god mad. Man vil opdage, at de faktisk mere har været en vane, end fordi de har tilføjet noget værdifuldt til retten. Fyldstoffernes vigtigste egenskab er, at de er nemme, billige og hurtige at tilberede. Noget af udfordringen i de nye opskrifter har derfor været at sørge for, at retterne ikke kræver ekstra tid i køkkenet eller stiller krav til, at du er kok på højt niveau.

Du kommer til at ofre lidt flere penge på grønt end du hidtil har gjort. Til gengæld sparer du så på udgifterne til bl.a. slik, kiks, chips, ris, pasta og hvidt brød. Hertil kommer, at du ikke behøver at bruge så mange penge på apoteket!

 

I bogen beskrives også forholdet til økologi og generelt uforarbejdede fødevarer, som værende det bedste. Og generelt sunde livsstilsvaner!

 

NYD LIVET!

Niels Ehler og Susanne Kjær

Lev fedt – bliv slank

På 256 sider til kr. 149.00 på forlaget Gyldendals forlag

 

 

Citat

Sørg for at smage rigtigt på det, du spiser.

Massér dine hænder og fødder.

Lyt til smuk musik.

Duft til en blomst.

Se farverne i solnedgangen.

Dine sanser er magiske gaver og sjælens ekko.

Stafford Whiteaker.

Speak Your Mind

*