20. April 2024

Lagret hvidløgsekstrakt kan bremse – og muligvis forebygge forekomst af hjertesygdomme

Lagret hvidløgsekstrakt kan bremse – og muligvis forebygge forekomst af hjertesygdomme

Brandmænd med moderat risiko for åreforkalkning har gavn af at tage en kombination af hvidløg og Coenzym Q10
New Orleans, LA – Brandmænd har en to-til fire gange højere risiko for at få et hjertetilfælde – f.eks en blodprop i hjertet eller pludselig død – på jobbet i forhold til den almindelige befolkning. Det ser ud til ved daglig indtag af kapsler med hvidløgsekstrakt (AGE) og Coenzym Q10 (CoQ10), at man kan mindske – og måske endda vende – udviklingen af ​​åreforkalkning, en ophobning af fedtstoffer plak i coronaries (hjertets blodkar), inden for denne risikogruppe i befolkningen, ifølge forskningen i dag som er præsenteret på American College of Cardiology’s 60 årlige Scientific Session. ACC.11 er den førende hjerte-kar-medicinske møde, der samler kardiologer og hjerte-kar-specialister til yderligere fremskridt i medicin mod hjerte-kar-sygdomme/lidelser.
Brandmænd, der tog denne kombination af kosttilskud var ikke kun mindre tilbøjelige til at have stivhed i arterierne efter et år, men deres blodkar faktisk blev mere fleksible i forhold til dem, der ikke gjorde. Mens forskere tidligere har rapporteret, at AGE kan mindske progression af subklinisk aterosklerose i en asymptomatisk befolkning, det er første gang AGE-CoQ10 blev undersøgt i kombination, og hos personer, der allerede har risiko for åreforkalkning.
“På grund af de mange komplikationer forbundet med arteriosklerose, herunder hjerteanfald og slagtilfælde, ved vi, at den bedste måde at begrænse disse resultater er at forhindre udviklingen af ​​åreforkalkning på et tidligt tidspunkt,” siger Vahid Nabavi Larijani, MD, forskningsstipendiat, Los Angeles Biomedicinsk Research Institute og co-investigator i undersøgelsen. “Det lader til, at de ældre helt individuelt begynder at bruge disse kosttilskud under den indledende fase af åreforkalkning, og jo mere gavnlige virkninger får de. Det kan hjælpe til at mindske stivhed i blodkarrene og faktisk forsinker hele åreforkalkningens-processen “.
I denne kliniske dobbelt blinde test, hvor 65 Los Angeles brandmænd med en moderat risiko for plak opbygning (som fastsat af calcium scoring) som tilfældigt blev udvalgt til at tage en placebo (sukker piller) eller ACE-CoQ10 dagligt i et år. Dem i behandlingsgruppen tog fire kapsler om dagen, for en total dosis på 1200 mg AGE og 120 mg CoQ10. Deltagerne indtog ikke nogen form for åreforkalkning-forebyggelse medicin, såsom statiner.
Forskere udførte scanninger af forkalkninger af kranspulsåren (CAC) og carotis-radial puls bølge hastighed (PWV) test ved baseline til at kunne bestemme udviklingen af ​​åreforkalkning i hvert fag. Deltagerne blev derefter fulgt hver tredje måned for at sikre overholdelse, regelmæssig PWV prøver og indsamle andre oplysninger om livsstil (fx ændringer i stress eller fysisk aktivitetsniveau), og at indberette eventuelle bivirkninger. CAC scanning blev gentaget på et år. Der var ingen signifikante forskelle mellem de kardiovaskulære risikofaktorer mellem AGE-CoQ10 og placebogruppen ved baseline (p> 0,5).

Efter et år, havde brandfolk under iagttagelse af alder-CoQ10 næsten halvdelen af ​​antallet af CAC progression i forhold til placebo-gruppen (18 vs 31 procent ændring fra baseline CAC målinger, henholdsvis p = 0,01), selv efter justering for alle konventionelle risikofaktorer. Hastigheden af ​​PWV forandring, på den anden side, faldt med 5,6 procent i de aldersbetingede CoQ10 gruppen, men steg 9,1 procent i placebogruppen efter et år.

 

Dette var værd at bide mærke i, fordi AGE-CoQ10 syntes at bidrage til at vende stivhed i blodkarrene, mens kontrolgruppen’s PWV foranstaltninger forværret.
Larijani forklarer, at mens der er en vis usikkerhed om hvidløg præcise aktive ingrediens og dets virkningsmekanisme, nogle forskere mener, at det har en lignende effekt på kolesterol syntese som statiner og kan reducere produktionen af ​​dårlige kolesterol i leveren. Herved kan det også nedbryde det naturlige indhold af CoQ10, en antioxidant, der kan hjælpe afværge andre kroniske sygdomme som kræft, hjertesygdomme og Parkinsons sygdom, hvilket er grunden til forskerne vælger AGE-CoQ10 kombination til deres studie.
“Disse resultater er lovende og bør udløse yderligere forskning i denne behandling,” sagde Larijani. “For folk i risikogruppen, der tager dette meget omkostningseffektive, men lette tilskud kan bremse udviklingen eller endda forebygge mange alvorlige komplikationer atherosklerotisk hjertesygdom længere nede på linjen. Når man tager et tilskud af hvidløg, er det som at have en blodtryksmedicin, en aspirin og et kolesterol-sænkende medicin i én pille.”
“Personer med moderat risiko for aterosklerotisk hjertesygdom (base på
deres hjertespecialist vurdering og risiko stratificering teknikker) vil
har mest gavn af AGE, som fås i mange forskellige former i
markedet. Den kliniske sikkerhed er AGE godt etableret i
talrige undersøgelser, sammen med et halvt århundrede af menneskets brug. Der har ikke været kendte kontraindikationer med warfarin, statiner, acetylsalicylsyre og
antihypertensiv medicin.”

 

Undersøgelsen blev sponsoreret af Wakunaga of America Co, Ltd. Ingen af ​​forfatterne af denne undersøgelsesrapport nogen økonomisk interesse i tabletten.
Dr. Larijani og Dr. Matthew Budoff, principal investigator/ham, der stod for undersøgelsen, vil præsentere undersøgelsen “Uddrag om Lagret Hvidløg og Coenzym Q10 som kan Formindske arteriel stivhed og bremse udviklingen af forkalkning i kranspulsåren hos brandmænd i risikogruppen” på søndag, 3. april kl 03:30 CDT i hal F i Ernest N. Morial Convention Center.
Mediekontakter
Amy Murphy
Larry Farnsworth
ACC.11 News Room
240.328.4549
703.489.9633
504.670.5331
amurphy@acc.org
lfarnsworth@cvic.com
American College of Cardiology (www.cardiosource.org) repræsenterer et flertal af bestyrelsen certificeret kardiovaskulære sundhedspersonale gennem uddannelse, forskning, fremme, udvikling og anvendelse af standarder og retningslinjer – samt at påvirke sundhedspolitik. ACC.11 er den største hjerte-kar-mødet, som samler kardiologer og hjerte-kar-specialister til at dele de nyeste opdagelser inden for behandling og forebyggelse, og samtidig hjælpe ACC opfylde sin mission at løse og forbedre spørgsmål i medicin til hjerte-kar-sygdomme/lidelser.

 

Speak Your Mind

*